Astrološki pregled za ponedeljek in torek (9. in 10. januar)

dnevni horoskop slika

PONEDELJEK (9. januar)

Še en ponedeljek in še ena priložnost za nov začetek. Z Luno v dvojčkih bomo sicer imeli nekaj več energije vendar to ne bo produktivna energija. Danes bomo kar nekoliko prehitri v svojih sklepanjih in zato tudi površni. Prav površinsko bomo gledali na stvari in težko se bomo osredotočili na tisto, kar bo pomembno. Obveljale bodo bolj zbegane in naivne energije.

Najprej nas bo Luna odpeljala v kvadrat z Venero in sicer ob 9.30. uri. To nas bo zelo sprostilo in hkrati polenilo. V nas bo več sentimentalnosti in ranljivosti. Želje bodo, a ne bo energije, da bi si upali uresničiti svoje želje.

Še ena pasivna povezava nam sledi danes ob 15.18. uri. Lunin kvadrat z Neptunom nam bo prav tako postregel z veliko občutljivosti in zasanjanosti. Bolj čustveni bomo in težje bomo sprejemali kakršne koli odločitve. Pod tem vplivom bomo bolj zmedeni in nestabilni.

V torek se bo Sonce povezalo z Uranom. To povezovanje bo najmočneje vplivalo na leve in vodnarje. To povezovanje nosi velike upore, močne, razdiralne energije, ki ne upoštevajo socialnega statusa, ne spola, nacionalnosti, verskega prepričanja ali finančnega zaledja. Njun kvadrat bo ekstremno direktno in nekompromisno naravnan. Poleg je vpleten tudi Jupiter, ki bo vmešal še predstavnike strelcev in rib. Sonce bo tako s kvadratom na enega in drugega, spodbudilo in opozorilo na opozicijo Jupitra in Urana, kar bomo lahko zaznavali nekaj dni. Povezovanje močnih moških planetov, ki predstavljajo tako moč kot razum in energijo, nam bo vsem prineslo veliko konfliktnih in nasprotujočih si spoznanj, ki bodo premaknile naše življenjske vzorce in navade. Prav tako bo dokazovanje svojih fizičnih moči in potencialov izredno in celo načrtno. Poudarjena bo borba za skupno dobro, za kolektiv in celo univerzalno zavest. Veliko napora bomo vložili, da bi uspeli pokazati in dokazati, da je čas za spremembo.

TOREK (10. januar)

Danes bo Luna še v dvojčku. Razposajenost in navihanost bosta danes bolj v ozadju. Splošni vplivi bodo kazali drugo sliko in bolj bomo občutili sitnosti in godrnjanja. Luna v dvojčkih je hitra in spričo tega tudi zbegana in raztresena. Naša iskrenost in prikupnost se znata preleviti v direktnost, napadalnost in nesramnost. Danes bomo težko našli prijateljski nasvet, ki bi nam ustrezal in nam bil po godu. Smo tudi pred Polno Luno, kar nam bo še dodatno nosilo več energije ter s tem več nemira in raztesenosti.

Takoj zjutraj, ob 8.36. uri, se bo Luna s sekstilom povezala z Uranom in nam takoj sporočila, kakšen dan lahko pričakujemo. Zelo dinamičen, nepredvidljiv in napet. Uran se s kvadratom povezuje s Soncem in ta se prav tako s kvadratom povezuje z Jupitrom. S takim povezovanjem bodo najbolj na udaru naše ideje in naši načrti. Svojo moč bomo poskušali meriti z razumom, prerekanjem, pregovarjanjem in zagovarjanjem. Veliko novega bomo danes spoznali in dognali, vendar na silo. Izhajajoč in preteklih in zakoreninjenih temeljih nam zna uspeti preboj in preskok na nekaj čisto drugačnega. Kardinalnost znamenj, v katera so postavljeni planeti, nam daje še posebno odločnost in zagnanost, da bomo naredili premik in in začeli delati v določeni smeri. Luna bo v četrtek s svojim gibanjem in svojo polnostjo, potrdila ali ovrgla naše namere. Predvsem koristimo kombinacije razuma, ideje, moči, energije, prodornosti in izvirnosti.

Ob 17.22. uri bo najmočnejši prav kvadrat Sonca in Urana. Še vedno bo veljalo vse kar je zgoraj napisano, vseeno pa nam to daje tudi večje poslovne priložnosti in moč, da gremo za svojimi cilji. Tudi kakšen nepričakovan konec zna biti s tem spodbujen, saj bo samosvojost in trmoglavost bolj izrazita.

Luna nam bo s svojim zadnjim aspektom danes, z opozicijo z Merkurjem ob 22.38. uri, natresla še nekaj več nejasnosti in zmedenosti. Težko se bomo zbrali in težko bomo ohranili jasne in usmerjene misli.

Jutri se bo prav tako sestavil sekstil Marsa in Plutona. Ovni in škorpijoni bodo najmočneje in najbolj občutili energije, ki so nam namenjene. Dvojna moč in energija v pozitivnem povezovanju nam bo namenila veliko akcije, nagonskih odzivov in celo moč čutenja ter energijskega povezovanja. Sicer bomo te energije težko usmerili v en sam cilj, bomo pa z večjo pripravljenostjo in elanom sposobni narediti veliko in še več. Vse kar je povezano z močjo in tekmovalnostjo bo sedaj v ospredju. V ta namen je najbolje, da smo fizično aktivni in sproščamo svoje energije na primeren način.