Astrološki pregled za ponedeljek in torek (20. in 21. marec)

dnevni horoskop
PONEDELJEK

Današnji ponedeljek se bo zdel kar usoden. Poln bo svojevrstnih premikov. Luna bo v prvi polovici dneva še v strelcu, kasneje pa bo prestopila v kozoroga. Iz odprtih in bolj dinamičnih energij, bomo stopili v bolj resno ozračje, nabito z odgovornostjo in delavnostjo. Danes je prvi dan pomladi in spomladansko enakonočje. Danes je dan za praznovanje novih začetkov. Zgledujmo se po vremenu in naravi in naredimo korak naprej.

Tako bo danes tudi Sonce ob 11.28. uri zamenjalo znamenje in prestopilo v sorodne energije. V ovnu nas bo napolnjevalo z energijo, zagnanostjo, elanom in prodornostjo. Želeli si bomo narave, gibanja in tudi dokazovanja moči. V nas bo več volje do življenja in delovne vneme.

Luna bo ob 11.37. uri sestavila še konjunkcijo s Saturnom in nam tako sporočila, da je čas, da se zresnimo in začnemo delovati bolj odgovorno. Veliko obveznosti in bremen bomo prevzeli nase.

Ko bo Luna prestopila v kozoroga bo hitro sestavila tudi zadnji krajec. Kvadrat Lune in Sonca nam bo dal še nekaj več energije in moči, da dokončamo vse kar smo začenjali. S tem je tudi že nakazano obdobje pred Mlajem, ko bomo kljub vsemu potrebovali več časa zase. Potreba po splomadanskem čiščenju je močno v zraku.

TOREK

Zdi se, da je pomlad že dolgo med nami. Luna v kozorogu spodbuja našo delovno vnemo, našo organiziranost in tako bomo najbolje izkoristili dan, ki je pred nami. Skrbno, premišljeno, resno in zadržano. Ne bomo se obotavljali, le prepričati se bomo želeli ali smo res dobro premislili preden se odločimo.

Zjutraj ob 7.32. uri bo Luna sestavila kvadrat z R Venero. To nam bo prineslo več nežnosti pa tudi lenobe. Danes ne bo dober dan, ki bi ga začeli aktivno in energično. Tudi jutranja kava se bo zdela prekratka. Nikjer ne bomo dobili volje in moči, ki bi jo potrebovali.

Vseeno bo kmalu, že ob 8.42. uri, Luna sestavila trigon z Marsom. S tem bomo že zaznali več energije in želje po gibanju. To bo dobra ura za jutranjo telovadbo in aktivnosti, ki jih bomo postorili v tem času.

Tudi v popoldanskem času bomo zaznali več nežnejših in umirjenih energij. Lunin sekstil z Neptunom bo na vrsti ob 17.16. uri. Vzemimo si čas za sproščanje in poklepetajmo s prijatelji. Ob prijetni družbi nam bo čas hitro minil.