Astrološki pregled za ponedeljek in torek (19. in 20. december)

dnevni horoskop slika
PONEDELJEK (19. december)

Teden bomo začeli pridno, delavno in marljivo z Luno v devici. Veliko bomo razmišljali in iskali najrazličnejše kombinacije, kako bi lahko naredili drugače ali bolje. Danes ne bo pretirano uspešen dan, lahko pa si zadamo več manjših nalog, katere bomo lažje rešili. Več težav in nejasnosti nam bo namenil tudi Merkur, ki se je že obrnil retrogradno. Tako bo naš razumski del, danes še posebaj na preizkušnji. Le s trdo voljo in veliko mero potrpežljivosti bomo uspeli preživeti dan bolj stabilno.

Danes bo znamenje zamenjal tudi Mars. Ob 10.23. uri bo prestopil v ribi. Nekaj zastojev bodo tako lahko zaznali tudi ovni in škorpijoni. Slednji znajo te energije bolje izkoristiti za poglabljanje vase in priznanje določenih kvalitet. Na splošno, pa bo v tem meseu dni, Marsu odvzeta borbenost in surova zagnanost. Zagnani bodo predvsem za osvajanje in čaranje. Prevzela nas bo neka očarljiva privlačnost in potreba, da priskočimo na pomoč najbolj ranljivim in pomoči potrebnim. Svojo energijo bomo težko usmerili v en sam, konkreten cilj.

Ob 12.33. uri bo svojo zgodbo dodala tudi Lunina opozicija na Neptuna. Pričakujemo lahko več občutljivosti, žalosti, zmedenosti, neke neodločnosti in celo občutke nestabilnosti. Želja po objemu in prijazni besedi bo težje dosegljiva.

Ponoči pa bo Luna sestavljala tudi trigone, najprej z R Merkurjem in nato tudi s Plutonom. Te vplive bi bilo najbolje izkoristiti za meditacijo in obrat vase. Kot neko pospravljanje in čiščenje, kjer smo lahko zelo temeljiti.

TOREK (20. december)

Torek bo še en dan z Luno v devici. Čaka nas še en bolj pester dan poln izzivov in preizkušenj. Dela bo veliko, priložnosti tudi, a hkrati tudi veliko zastojev, negotovosti in zamujenih priložnosti. Ne bodimo prestrogi do sebe in se ne kaznujmo, ker smo se odločili za eno stvar in ne za drugo. Prilagodljivost device in njen smisel za pomoč in podporo izkoristimo danes, da preusmerimo fokus na pozitivne, malenkosti, ki nam bodo danes prekrižale pot. Cel dan bo Luna v praznem teku, tako bodo njene najboljše in najslabše lastnosti bolj izpostavljene. Svojo željo po mnenju, komentarju, analizi tudi kritiki bomo težko zadrževali. In ker je tudi Merkur retrograden, bomo danes kar težko našli zadovoljive odgovore, rešitve in informacije, ki bi jih želeli.

Zjutraj ob 8.19. uri se bo Luna s kvadratom povezala s Saturnom in nas kar takoj spravila v neko slabo voljo. Skrbi, dvomi, strahovi, apatija in prevelika racionalizacija ne bodo dosegli željenega rezultata pri vseh. Bodo pa v tem času spodbujeni aspekti, ki jih nosi Saturn tako z R Uranom in Jupitrom. Razsodnost, premišljenost, strukturiranost, odprtost, dojemljivost, izvirnost in še kaj. Izkoristimo tisto, kar bo dobro za nas.

Ponoči, skoraj ob 23.00. uri se bo Luna s trigonom povezala z R Merkurjem, kar nas bo spodbudilo, da se resnično poglobimo vase in si priznamo svoje želje in svoje potrebe. Znali bomo slišati in razbrati vsa še tako subtilna sporočila.