Astrološki pregled za ponedeljek in torek (13. in 14. februar)

dnevni horoskop slika

PONEDELJEK (13. februar)

Danes bo Luna v devici. Veliko bomo razmišljali, načrtovali in delali. Spodbujena bo tako naša praktična naravnanost, kot tista preveč analitična stran. Veliko misli nas lahko popelje v stanje prevelike aktivnosti. Ker bo Luna v drugi polovici dela v praznem teku, bomo na momente zaznavali tudi več nemira, skrbi, raztresenosti in direktnosti. Ob 21.42. uri bo prestopila v tehtnico in nam namenila več sproščenih trenutkov, ko se bomo lahko umirili in posvetili prijetnejšim stvarem.

Ob 13.36. uri Luna sestavi kvadrat s Saturnom in v nas prebudi kakšno dodatno skrb, ki nam zna odvzeti voljo in energijo. V tem bo Luna spodbudila povezovanje Sonca in Saturna, ki bosta sklenila svoj sekstil jutri ob 6.58. uri. Leve, kozoroge in vodnarje bodo te energije še najbolj nagovorile. Veliko strateškega razmišljanja bo mogoče opaziti. Zelo praktični, delavni in odgovorni bomo. Zelo resno in realno bomo dojemali svet okrog nas.

TOREK (14. februar)

Torek in valentinovo bomo živeli z vplivi Lune v tehtnici. Želja po izkazovanju naklonjenosti, podpori in ljubezni bo kar velika. Naše potrebe pa se ne bodo najbolj ujele z našimi željami. Če se bomo ravnali bolj po našem nareku razuma, bomo najbolje izkoristili današnji dan.

Zjutraj ob 6.58. uri se je sestavil sekstil Sonca in Saturna. Povečana odgovornost, resnost in smisel za delo so bili zelo v ospredju. Nekaj teh energij bomo lahko zaznavali še v jutranjem času.

Več nezadovoljstva, pasivnosti in sentimentalnosti lahko pričakujemo ob 11.50. uri, ko se bo Luna z opozicijo povezala s svojo dispozitorico, Venero. Borba med našimi potrebami in željami se bo zdela še kako nepotrebna, a vendar bo.

Zvečer, ob 19.09. uri, bo Luna sestavila spodbuden trigon z Merkurjem. Lahkotna komunikacija nam bo olajšala sporazumevanje in v nas nekoliko pomirila kakšne občutke ujetosti ali nemoči. Morda kdo zazna vpliv povezovanja Merkurja in Marsa, ki svoj sekstil sestavita v četrtek. Povečana dinamika, akcija tudi več prilagodljivosti bo v zraku.

Ob 22.41. uri bo namreč Luna dopolnila tudi opozicijo z Marsom, kar pa nam lahko prinese več nemira in burnejših reakcij.