Astrološki pregled za ponedeljek 31. julij

dnevni horoskop slika
Za zadnji dan v juliju bo Luna še v škorpijonu. Še bomo oprezni, čuječi, previdni in občutljivi. Zavedali se bomo pomembnosti vsega, kar se dogaja okoli nas in to nas bo še dodatno vznemirjalo. Bolj intenzivno bomo reagirali, saj bo potreba po nekem zatišju in miru bolj v ospredju. Od popoldneva naprej bo Luna v praznem teku. S tem bodo energije škorpijona bolj v ospredju. Tudi preko dispozitorja, ki je v levu, bo pomembno kaj se dogaja in naša potreba po biti pomemben, samozavesten in v ospredju, bo izpostavljena.

Ob 13.10. uri se bo Luna v škorpijonu s sekstilom povezala s svojim drugim dispozitorjem, R Plutonom. Vztrajnost, moč volje in notranja moč bo tista, ki nas bo delala žive in prodorne. Zmogli bomo najti prave rešitve in zmogli bomo priti do tistega, kar si bomo želeli. Spodbujen pa bo tudi kvadrat Jupitra in R Plutona. To pomeni, da bodo prevlado moči čutili škorpijoni, strelci in ribe. Ne predstavlja najboljših rešitev, ampak prej velike izgube. Kot signifikatorja bogastva, Jupiter in Pluton v tem povezovanju prej naznanjata bankrot in izgubo. Potrebna je velika previdnost pri sprejemanju odločitev in izzivanju življenja.

Bo pa danes svoj prestop naredila Venera. Biki in tehtnice se bodo kar zaprli vase, se raznežili, postali skrbnejši in občutljivejši. Venerin prestop v raka, naznanja prav to. Raje bomo doma, se posvečali družini in svojim najbližjim. Bolj skrbni bomo, potrpežljivi, mirni in kar nekoliko sramežljivi. To bo čas, ko bomo poskušali polepšati dom, poskrbeti za družino in se predajati nežnostim, ki jih nosi znamenje raka. To bo eden najbolj občutljivih obdobij, ko si bomo dovolili izraziti svoja čustva, svoje potrebe, želje in celo hrepenenja.

Luna v škorpijonu se bo ob 15.02. uri s kvadratom povezala s svojim dispozitorjem Marsom. To bodo bolj napete in razburljive energije. Težko bomo ostali mirni in hladni. S svojo zagnanostjo in odločnostjo ne bomo skoparili in bolj močno bomo vztrajali pri svojih stališčih.

V popoldanskih urah nas bo še dodatno spodbudil prvi krajec. Lunin kvadrat s Soncem bo na vrsti ob 17.23. uri. To bo še dodatni poriv, da se poženemo v želeno smer, se usmerimo proti cilju in se borimo za to kar želimo in potrebujemo.