Astrološki pregled za ponedeljek 26. december

dnevni horoskop slika
Nov teden, po prazničnem vikendu, bomo začeli bolj direktno in energično, z Luno v strelcu

Ponedeljek bo poln akcije, dogajanja, tudi idej in navdušenja. Treba se bo začeti gibati. Se premikati in biti pozoren na svoji poti. Kako nam bo to danes uspevalo? Bo. Danes bomo polni zavedanja nacionalne samostojnosti in enotnosti. Še en pregled in obračanje v preteklost. Kaj vse smo dosegli? Kaj vse smo prestali? V kaj smo se razvili?

Zagnana Luna bo sicer šele popoldne, ampak bo v svojem ritmu naredila kvadrat z Marsom. Zelo zagnani bomo, celo preveč. Pokazali in izrazili bomo to kar čutimo in kar mislimo. Brez olepševanja in raznih nepotrebnih dodatkov. Na tem mestu se bo tudi Mars s svojimi neharmoničnimi aspekti povezal z opozicijo Jupitra in S Urana, ki se bo prav tako sestavila danes. Tej opoziciji bo Mars najprej dodal še več moči in brezglavega vztrajanja. Svoje ideje in nazore bomo želeli postaviti kar na silo in brez možnosti za dialog.

Zvečer ob 15.35. uri bo omenjena opozicija med Jupitrom in S Uranom dosegla svoj vrhunec. To bodo najmočneje zaznali strelci, vodnarji in ribe. To bo dovršitev nečesa, na kar se pripravljajo že nekaj časa. Ta opozicija se bo zaradi Jupitrovega retrogradnega gibanja ponovila še dvakrat v naslednjih 6 mesecih. To bo borba razuma z razumom. Borba stare modrosti z novimi, naprednimi tehnikami. Prepotencirana drznost in upornost nam zna dodobra razbiti našo rutino in jo celo razvrednotiti. Pomembne naloge so pred nami.

Do torka zjutraj pa se bosta sestavila še dva, nepovezana aspekta. Prvi bo sekstil R Merkurja in Neptuna, ob 5.18. uri. Ta pozitivna povezava bo največ notranjega uvida in zasanjanosti prinesla dvojčkom, devicam in ribam. V vsem tem dogajanju, bodo oni sanjali in plavali. Kot bi bili odsotni, zaljubljeni, odmaknjeni… Nam bo to povezovanje prineslo več nežnosti, prijetnosti, ustvarjalnosti in čarobnosti. Izpostavljeni bodo naši talenti, posluh za glasbo in umetnost. Posluh za sočloveka in njegove zgodbe, ter stapljanje z okoljem.

Tudi dinamično in energično povezovanje Sonca in Marsa znamo zaznati že danes. Njun sekstil bo najmočnejši jutri ob 9.07. uri. Ta sekstil bo za ovne, leve in škorpijone. Moč, borbenost, elan, dinamičnost, ki jo predstavljata ta moška planeta, bo z nami v tem času. Znali bomo pokazati v čem smo močni in svojo energijo bomo usmerili v cilje, ki prinašajo skupno dobro.