Astrološki pregled za ponedeljek 20. junij

dnevni horoskop slika
Težko bomo ostali zbrani in jasnih misli. Več bo zmotnih sklepanj in povzetkov, kar nas bo še dodatno spravljalo v slabo voljo in obup. Zelo občutljivi bomo, ranjeni in zaslepljeni.

Tokratni teden bomo začeli hitro, dinamično, skoraj nekontrolirano in visoko leteče. Luna v strelcu bo danes hitela in dokazovala svoje zmožnosti in zmogljivosti. Danes ima pomembno srečanje s Soncem. Ob 13.02. bo opozicija najbolj točna in s tem vrhunec. Zaradi vpliva Polne Lune bo v nas več čustvene napetosti, več nemira, saj nas bo razganjalo od energije. Mir bo kar težko dosegljiv, zato se poiskusimo zaposliti z nečim, kar bo od nas zahtevalo več dinamike, sposobnosti hitrega in učinkovitega prilagajanja.

Že kmalu popoldan, ob 13.54. uri bo Luna prestopila v kozoroga. Preskok bo kar hud in tudi zahteven. Po vsem priganjanju Lune, ki nam je dajala tempo, zagnanost, vrhunce in polno energije, bo prestop v kozoroga prinesel streznitve, omejitve, spoznanja, zavedanje, razsodnost in več občutka odgovornosti. Premisliti, pretehtati, preračunati in še kaj bo treba, preden nadaljujemo svojo pot.

Merkur v dvojčku pa hiti v opozicijo z R Saturnom. Ta bo ekzaktna ob 16.55. uri. Seveda so to energije pripravljene za dvojčke, device, kozoroge in vodnarje, ki so jih najverjetneje že zmogli zaznati. Ta povezava bo poudarila neodločnost, pomanjkanje samozavesti, razne strahove in temne misli. To pot bo Merkur tisti, ki bo povezoval kvadrat R Saturna in R Neptuna, skupaj pa bojo sestavili novo konfiguracijo, ki jo imenujemo T-kvadrat. Merkur bo ob 19.11. uri sestavil še svoj kvadrat z R Neptunom. Težko bomo ostali zbrani in jasnih misli. Več bo zmotnih sklepanj in povzetkov, kar nas bo še dodatno spravljalo v slabo voljo in obup. Zelo občutljivi bomo, ranjeni in zaslepljeni. Odnašalo nas bo nekam daleč, nekam, kjer bomo iskali srečo, mir in zavetje. Vse bo bolj nerealno, nestabilno, negotovo in nejasno. Utrujeni bomo, zmedeni, prestrašeni in negotovi.

Ob 20.51. uri pa bo Luna dopolnila še opozicijo z Venero. Leni bomo, občutljivi, ranjeni, otožni in sentimentalni. Poiskusimo svoje potrebe zadovoljiti s kakšnim domačim čajem, mogoče pa s kakšnim sladkim kakavom. Kar bo pri roki.