Astrološki pregled za podaljšan vikend 13. – 15. avgust

Dnevni horoskop slika
Inkonjunkcija Jupitra in R Urana nam bo postregla z več napetosti in nemira. Več bo drznih idej, ki jim bodo sledili drzni odzivi.

SOBOTA

Tudi v soboto bo Luna v strelcu. Želela si bo druženja in spoznavanja, želela si bo novih izkušenj in potovanj. Naše želje in potrebe se bodo zdele brezmejne, razpšene in celo nedosegljive. Kljub temu bo v nas vladalo dobrodušje. Ne bomo oklevali, ko bo kdo potreboval tudi najmanjšo pomoč.

Zjutraj nam bo Luna postregla s kvadratom na Merkurja. Ob 7.00. uri bomo bolj raztreseni, kot da ne bi bili povezani sami s sabo. Težje bomo izražali svoja čustva in razvijali pogovore z bližnjimi. Ob 11.00. uri se sestavi inkonjunkcija Jupitra in R Urana, ki nam bo postregla z več napetosti in nemira. Več bo drznih idej, ki jim bodo sledili drzni odzivi. Ta vpliv bomo pod vodstvom Lune zaznali še enkrat proti večeru, ko bo Luna ob 19.28. uri sestavila trigon z R Uranom in ob 19.36. uri kvadrat z Jupitrom. Prevladovale bodo ideje, prevladovalo bo pretiravanje in tudi nepremišljenost.

Naslednja povezava Lune bo bolj spodbudna in usmerjena. Trigon s Soncem se dovrši ob 13.05. uri in v nas sproži zavedanje, da smo na pravi poti. Zaznali bomo lahko več zadovoljstva in harmonije. Popoldne ob 16.30. uri pa se dovrši kvadrat Venere in Saturna. Njune vplive so biki, tehtnice, kozorogi in vodnarji začutili že včeraj in jih bodo še cel vikend. Povečana bo potreba po nadzoru in omejitvah. To nas lahko privede do stanja odrekanja, preprečevanja, nadzora in zapiranja. Nehote bomo videli večje zadovoljstvo v tem, da izvajamo zahtevnejše manevre, ki v nas sprožajo bolečino in občutke strahu. Težje se bomo zavedali svoje vrednosti.

Še posebno bodo na preizkušnji odnosi. Več bo negotovosti, nezaupanja, občutkov neljubljenosti ali pa prevelik nadzor in posesivnost. Prisotno bo toliko več občutljivosti in ranljivosti ter nejasnosti in brezupa, saj se Venera povezuje tudi z R Neptunom, ki prinese še več rahločutnosti in občutkov izgubljenosti. Težje bomo našli vero in upanje za naprej. Tudi če bomo našli neko oporo v omejitvah in pravilih, se lahko izkaže, da bodo tudi ti negotovi in nestabilni. Popazimo tudi na svoje zdravje.

NEDELJA

Ob 6.11. uri bo Luna že prestopila v kozoroga. Prinesla nam bo več resnosti, občutka odgovornosti in doslednosti. Trudili se bomo ostati zbrani in racionalni. Poudarjeni bodo tudi naši občutki utesnjenosti, obremenjenosti in nesproščenosti. Še posebno, ker vladar kozorogovega znamenja nosi svoje obremenitve.

To Luno lahko izkoristimo za delo, ki od nas zahteva več vztrajnosti in potrpežljivosti, kot tudi za opravke, ki spodbujajo našo funkcionalnost in praktičnost. Bomo pa danes tudi pod vplivi opozicije Venere in R Neptuna. Ta bo ekzaktna ob 19.03. uri. Še posebno biki, tehtnice in ribe jo bodo bolj izrazito čutili. To se bo odražalo z občutki razočaranja, izdaje in celo pozabe. Bolj ranljivi bomo, občutljivi in brez prave moči. Na trenutke bomo kar preveč nerealni, kar bo nosilo občutke poraženosti. Preveč predajanja raznoraznim obljubam, kot tudi prenekaterim užitkom in radostim nam ne bo prineslo nič dobrega, nič oprijemljivega. S to povezavo lahko izkoristimo svoj navdih za ustvarjanje. Ustvarite si kaj prijetnega, nekaj za svojo dušo. Naj bo na tem svetu poleg razočaranj in izdaje tudi kaj lepega in izpopolnjujočega.

PONEDELJEK

Na krščanski prznik bo Luna v resnem kozorogu. Tokratni ponedeljek bomo vse dojemali bolj zares. Bolj odgovorni bomo in konvencionalnih nazorov, mirni in tudi zbrani.

Nekaj več odločnosti bomo premogli in ne bomo klonili teži današnjih bremen. Nobenega hitenja in brezglavega norenja ne bo danes. Znali se bomo organizirati tako, da bo dobro za vse in vsakogar. Luna se bo ob 11.04. uri s konjunkcijo združila z R Plutonom. S tem vplivom zna marsikdo čutit večje pritiske in notranje obremenitve. Vseeno bomo s tem dobili tudi večjo moč in intenzivnost, da premagamo ovire in jih razrešimo. Zvečer ob 21.00. uri bo Luna sestavila tudi trigon z Merkurjem, kar bomo lahko zaznali kot nekakšno preudarnost, jasnost in premišljenost. Bolj zbrani in jasni bomo, kar se bo poznalo tudi v našem načinu komuniciranja.