Astrološki pregled za petek 6. januar

dnevni horoskop slika
Luna v ovnu je res energična, hitra, vzkipljiva in razburljiva. Danes nam zna dobro premešati vso doživljanje in nam natresti še nekaj tistega, kar niti ne potrebujemo. Volje bomo imeli veliko. Energije in zaleta tudi in kljub okoliščinam, ki nam morda ne bodo ustrezale, se ne bomo želeli ustaviti in prekiniti s svojimi nalogami.

V jutranjih urah bo Luna še malce spodbudila opozicijo, ki sta jo sestavila Uran in Jupiter. Težje bomo izpustili svoja pričakovanja in priznanje, da se morda motimo, sploh ne bo aktualno. Luna bo ob 7.06. uri zjutraj, z opozicijo na Jupitra sporočila, da so naše želje in potrebe nekaj najbolj pomembnega. Vseeno ne bo vse ostalo tako pretenciozno in v višavah. Jupiter še vedno lovi sekstil s Saturnom in tudi tokrat bo Luna spomnila, da je verjetnost, da že sedaj zaznamo nekaj njunih energij. Nekoliko zadržani pa vseeno z veliko mero zaupanja in razuma, bomo čedalje bolj razumeli kaj bi pravzaprav radi in kam gremo. Počasi se sestavlja slika, vendar ne bomo še imeli te sreče, da bi jo lahko kmalu uzrli. Zaupajmo sebi in svoji lastni presoji.

Proti večeru, ob 19.41. uri, se bo Luna s trigonom povezala z R Merkurjem. Čeprav ognjena povezava, nas ne bo ravno spodbudila v akcijo, bomo pa imeli veliko idej in spoznanj. To bodo spoznanja zelo osebne narave in težko se bomo odločili ali naj jih zaupamo nekomu, ali je bolje, da jih zadržimo zase.

Vseeno bo Luna zaključila današnji dan s prestopom v novo znamenje. Luna je v biku na višini in tukaj resnično pokaže razumevanje in ves mir, ki ga premore. Prijeten večer in prijetna noč je pred nami. Dovolimo si občutiti vse udobje, ki ga imamo in pustimo skrbi ob strani. Današnji večer se ne obremenjujmo s preteklimi pregrehami, ki smo si jih dovolili.

Vseeno se jutri sestavi konjunkcija Sonca in Plutona (v kozorogu). Še posebno levi in škorpijoni lahko že čutijo ves pritisk in silo, ki se zbira nad njimi. Ta dva močna moška planeta nam bosta pokazala svojo moč in neizprosno naravo. Veliko prerivanja in dokazovanja bomo zaznali. Kdo bo koga? Pazite katero stran boste izbrali in na kakšen način boste odigrali to vlogo. Karkoli se bo iz tega razvilo, kakršne koli bodo posledice, bodo spremenile vaše življenje. Spremenili se bodo temelji. Spremenila se bodo vaša spoznanja in izhodišča. Uspeh ali propad? Spoznali bomo, česa vse smo sposobni in kaj vse lahko prenesemo.