Astrološki pregled za petek 2. december

dnevni horoskop slika
Konec delovnega tedna bomo zaključili z energijami Lune v kozorogu. Veliko dela si znamo naložiti in prevzeti več odgovornosti, kot bi bilo potrebno. Ampak, če je treba, je treba. Ne bomo se vdali in ne bomo odnehali, dokler ne zaključimo. Danes ne bo časa za izražanja svojih čustev in občutkov. Niti nam čas ne bo dopuščal, da bi se ustavili in se vprašali kaj sami potrebujemo. Luna v kozorogu nam govori, naj bomo funkcionalno usmerjeni, delavni, vztrajni in praktični.

Nekaj vplivov jutranjega trigona Marsa in Jupitra bomo še lahko zaznavali danes. Še bo moč čutiti večjo vnemo in željo po medsebojnem sodelovanju. Veliko bo zbiranja misli, informacij in tudi idej. Še bo kakšna priložnost, da nam uspe kakšen poslovni podvig. Borili se bomo z veliko usmerjenostjo na točno določen cilj in skupno dobro. Polni bomo raznoraznih idej in energije.

Ob 17.27. uri bo na vrsti konjunkcija Lune in Plutona. Velik pritisk znamo občutiti. Težko bomo ušli tem neprijetnim občutkom ujetosti in utesnjenosti. Najpogostejša misel bo ˝zakaj?˝ in noben odgovor ali razlaga nam ne bo zadovoljiva.

Proti večeru, ob 19.39. uri se bo Luna spet povezala z Jupitrom, s kvadratom, in še nekoliko poudarila povezovanje Jupitra in Marsa. Povečana volja in energija bosta kar dobrodošli. Bolj nam bo odgovarjala družba, kjer se bomo čutili enakovredne, sposobne in sprejete. Kjer se bomo lahko izrazili na svoj način in bili tudi slišani.

Danes bo svoj večji prispevek dodal tudi Merkur. To bo najbolj zaznamovalo dvojčke in device, saj bo Merkur ob 22.17. uri prestopil v znamenje kozoroga. Za nekja časa bodo mnogo bolj praktični, premišljeni in tudi obremenjeni. Kar bo izgledalo naporno, negotovo in strašno, nam bo dalo možnost, da se iz tega veliko naučimo. Znali bomo biti kritični in narediti presojo, ki bo v največjo korist vsem. V tem znamenju se bo 18. decembra tudi obrnil retrogradno, kar bo še povečalo našo zadržanost in utesnjenost. Vseeno bomo sposobni prenašati večja bremena in se veliko stvari lotili mnogo bolj premišljeno in tudi strokovno. Zdrav razum in realen pristop do problematike nam lahko pomaga, da se lotimo stvari tako kot je najbolj primerno za nas.