Astrološki pregled za petek 17. junij

dnevni horoskop slika
Čeprav škorpijon velja za vztrajnega in prodornega, so na koncu njegove reakcije zelo močne, intenzivne in za koga tudi usodne, zato je previdnost in potrpežljivost, na ta petek, več kot nujna.

V petek bo Luna še cel dan v škorpijonu. Intenzivno bo, pestro, razburljivo, dinamično in lahko tudi bolj nestabilno. Vsekakor bodo naša čustva in odzivi bolj izpostavljena in vihrava. Čeprav škorpijon velja za vztrajnega in prodornega, so na koncu njegove reakcije zelo močne, intenzivne in za koga tudi usodne. Vodni element mu dodaja neko subtilnost, razumevanje ter sočutje in tako bo izstopala tudi naša iskrenost in pripravljenost pomagati.

Ob 15.52. uri Luna sestavi konjunkcijo z R Marsom in s tem dokončno zakoliči ves potencial, ki ga daje Luna v škorpijonu. Naše reakcije bodo vsekakor bolj skokovite. Bolj razdražljivi znamo biti, pa tudi bojeviti, uporni in zahtevni. Ker bo Luna spodbudila že tako približujočo se inkonjunkcijo Marsa in Urana, je nujno potrebna previdnost v rokovanju z ostrimi in eksplozivnimi predmeti, nekoliko bolj rizične so tudi letalske poti, zopet bo moč v dnevniku poslušati o agresiji. Na vsakodnevni ravni, pa bomo morali krotiti svojo nestrpnost in eksplozivnost.

Zgodil pa se bo tudi eden lepših in ljubkih prestopov. Venera bo ob 21.38. uri prestopila v raka. To bo pravi počitek za bike in tehtnice. Tudi vsi ostali, ki bodo deležni teh energij, se bodo umirili, se vrnili domov, k svojim najbližjim ali pa vsaj s spomini v otroštvo. Kazala se bo nekoliko večja potreba po nežnosti in crkljanju, s tem pa manjša tendenca po izpostavljanju.

Bodo pa v zraku tudi bolj zahtevne, naporne in utrujajoče energije, vsaj za kozoroge, vodnarje in ribe. Kvadrat R Saturna in R Neptuna se dovrši v soboto zjutraj ob 5.28. uri. To je tista povezava, ki nam jemlje voljo in upanje. Več bo žalosti, obupa, občutkov ujetosti, nemoči, utrujenosti in strahu. Počutili se bomo same, zapuščene, nezainteresirane in brez cilja. Težko bomo našli moč, ki bi nas gnala naprej. Ostanimo v družbi najbližjih, ki bodo zmogli spregledati naše strahove. Kdor bo zmogel, naj preusmeri svojo pozornost na drugo področje, ki ni povezano s kakršnokoli obliko strahu in negativnimi občutki. Vsaka medalja ima dve plati – ne gre za to, da je ena lepša ali grša od druge, samo različni sta. Izberite svojo primernejšo.