Astrološki pregled za četrtek in petek (8. in 9. december)

dnevni horoskop slika
ČETRTEK (8. december)

S četrtkom bodo začele prevladovati druge energije. Luna bo do 11.15. ure še v ribah, kar nam bo nosilo kar nekakšno zaspanost in umirjenost. To bo tisti del dneva, ko se bomo počutili kar nekoliko zasanjane. S tako Luno v praznem teku bomo znali biti tudi odgovorni in pozorni na dogajanje okrog sebe. Po tem bo Luna prestopila v ovna. Imeli bomo več energije in volje za svoje projekte. To bo odlična spodbuda, da zaživimo, da se soočimo z izzivi. Pogumno in zagnano bomo stopali. Znali bomo zagovarjati svoje stališče in ne bomo šparali svojih besed. Previdno v medsebojni komunikaciji, da ne naletimo na enakovrednega sogovornika.

Ob 13.02. uri pa bo na vrsti zelo luštna in tudi privlačna povezava Lune in Venere. Sekstil med njima bo v nas spodbudil posebno vrsto privlačnosti in atraktivnosti. Prikupno in dinamično izkoristimo za razvajanje sebe in s tem tudi drugih okrog nas. Dovolimo si biti opaženi.

PETEK (9. december)

Petek bomo z Luno v ovnu začeli kar burno in intenzivno. Te dinamične energije polne adrenalina in potenciala nas bodo preplavile in nas poslale v dan. Želeli si bomo spremembe in premika. Imeli bomo veliko volje in zelo zagnani bomo. Temperament in nepredvidljivost bosta z nami skoraj na vsakem koraku. Zelo uspešni smo lahko danes. In ves ta potencial bomo lahko koristili še cel vikend.

Najprej bo na vrsti Lunin kvadrat s Plutonom. Ta bo najmočnejši ob 14.52. uri. Velike pritiske in nelagodja znamo občutiti. S svojo vztrajnostjo in odločnostjo znamo močno pretiravati. Ali pa bomo občutili kako je, če nekdo na vso silo nekaj zahteva od nas?

Bo pa ob 17.58. uri na vrsti mnogo bolj spodbudna povezava Lune in Sonca. Luna bo s trigonom na Sonce spodbudila tudi povezovanje Sonca s kar dvema planetoma. Sonce bo tako s svojimi žarki posegel kar po nekaj planetih. Danes in še jutri bomo najmočneje čutili energije Sonca, Saturna in Jupitra. Energije, ki jih bodo najbolj in najmočneje zaznali iz živeli levi, kozorogi, vodnarji, strelci in ribe. Gre za močne, moške in razumne energije, ki nam lahko prinesejo velika spoznanja, velike uspehe in tudi velika bremena. Prav mentalna moč bo najbolj izpostavljena, čeprav ji bo fizična moč zvesto sledila. Potrebovali in dobili bomo vso voljo in zagon, da bomo dosegli in celo presegli zastavljene cilje. Nekoliko zadržano a vseeno s polno željo se bomo podali na svojo pot. Pripravljeni bomo na vse ovire in bremena, ki jim bomo priča. Čeprav potek gibanja planetov teži od pozitivnega sekstila Sonca in Jupitra, k negativni konjunkciji Sonca in Saturna, se pripravimo, da bo dejanski rezultat od pričakovanega kar velika streznitev. Red, struktura, doslednost, delavnost, napor, bremena se lahko v najboljši obliki izkažejo kot del resne in odgovorne organiziranosti. Čez nekaj dni bomo dobili nove ideje in rešitve, ko se bo Sonce s trigonom povezalo še z Uranom.

Sestavila pa se bo še ena ljubka povezava, ki jo bo tvoril sekstil Merkurja in Neptuna. V soboto ob 9.25. uri bo domišljija in intuitivna moč najbolj prevzela dvojčke, device in ribe. Polni navdiha in neke blaženosti bodo postopali na okrog z velikim nasmeškom na obrazu. Kot da bi vedeli nekaj, česar drugi ne vemo. Prav začarali nas bodo s svojo prezenco. Čutenje in občutenje bo s tem najbolj poudarjeno. Radi bomo poslušali glasbo, ki bo igrala samo za nas. Stapljali se bomo ob branju dobre knjige in ob gledanju filma se bomo popolnoma poistovetili z vsebino. Čas za uživanje in prepuščanje. Tiste najmanjše radosti nas bodo najbolj in najmočneje nagovorile.