Astrološki pregled za četrtek in petek (19. in 20. januar)

dnevni horoskop slika
ČETRTEK (19. januar)

Tudi v četrtek bo Luna še cel dan v tehtnici. Po jutranjih povezavah bo cel dan v praznem teku. Bolj bomo usmerjeni v družbo in sodelovanje. ˝V dvoje je lepše˝, pravi in nas spodbuja, da delujemo usklajeno in podpiramo drug drugega. Danes nam bo pomembno, da se imamo lepo in se dobro počutimo. Več bo tudi trenutkov za nežnosti in sočutje.

Jutranji aspekti Lune nam znajo povečati moč vere in vrednot. Ob 8.26. uri bo na vrsti konjunkcija Lune in Jupitra, s čimer bo zopet spodbujen sekstil Jupitra in Saturna. Tudi s Saturnom se bo Luna povezala s sekstilom ob 9.53. uri. To povezovanje bo v nas res dvigalo veliko moralno zavedanje in čut za odgovorna ravnanja. Vsi pomisleki, ki jih bomo imeli, bodo na mestu in s tem bomo le bližje rešitvam, ki se nam obetajo.

Ob 10.15. uri bo na vrsti tisti težji in zahtevnejši aspekt, ki ga obljubljata Mars in Saturn. Polno preglavic in obveznosti je že včeraj namenil ovnom, škorpijonom, kozorogom in vodnarjem. Predvsem bo zaznati veliko utrujenosti in neke teže, ki kar ne bo popustila. Dela je veliko, a ni energije. Zahtevno povezovanje v gibljivih znamenjih, nam ne bo ponujalno primernih rešitev, s katerimi bi si lahko olajšali ves napor. Prilagajanje in neskončno iskanje drugih možnosti nam bo danes samo odpiralo nova polja in nova področja, o katerih prej še nismo razmišljali.

Danes je tudi dan, ko znamenje zamenja Sonce. Ob 22.23. uri bo prestopilo v vodnarja in nam s tem pokazalo moč povezovanja in skupnega dobrega. Bolj bomo usmerjeni v družbo in iskali nove poti in rešitve s pomočjo drugih. Za nekaj časa ne bo pomembno kdo je bil glavni ali vodilni. S skupnimi močmi bomo našli prave rešitve in odgovore za vse. Bistrost, iznajdljivost, vztrajnost in delavnost bodo tokrat prevladovale. Povečana bo tudi naša želja po odprtosti, drugačnosti, drznosti, neobremenjenosti in še in še.

PETEK (20. januar)

Zadnji delavni dan (kakor za koga) bo v znamenju Lune v škorpijonu. Intenzivno in močno čustveno znamo delovati. Tiha voda bregove dere. Počasi in vztrajno bomo čakali na resnico. Četudi se bo zdelo, da smo že obupali, bomo sami v sebi imeli še dovolj tiste notranje moči, ki nas bo držala na površini in se ne bomo predali.

Najprej bomo lahko zaznali sekstil Lune in Merkurja. Jasno in z večjo gotovostjo bomo zavzeli svoje stališče in sporočili, kar nam leži na duši.

Ob 14.56. uri pa bodo svoj vrhunec doživele energije, ki jih narekujeta Venera in Pluton. Njun sekstil so biki, tehtnice in škorpijoni zaznavali že včeraj. Izredno pomembno vlogo bodo imeli odnosi. Kdo, kaj, zakaj, s kom, na kakšen način…? Zelo močno in intenzivno bomo doživljali vse okoli nas. Tudi v odnosih se bo kazala ta intenzivnost in strast. Prevladovale bodo bolj privlačne in karizmatične energije, ki se jim ne bomo mogli upreti.Vse bo tako privlačno, da bomo težko rekli ne. Če bo na področju financ enaka zgodba, da se bo denar kar stakal v naš žep, bomo lahko vsi veseli. Ker pa obstaja tudi možnost nasprotnega, pazimo na luknje in na možnosti, kjer bi lahko vse kar imamo izgubljali.

Proti večeru bo Luna tudi s svojim trigonom na Neptuna sporočila, da je čas za več razvajnja in miru. Ob 19.49. uri bomo lahko zaznali več te nežne energije, zaradi katere bomo kar nekoliko odsotni in zasanjani.