Astrološki pregled za četrtek 30. junij

dnevni horoskop slika
Dan bomo najbolje izkoristili, če bomo znali prisluhniti sebi in na ta način zadovoljevati svoje potrebe.

Z Luno v biku bo četrtek tokrat bolj prijeten. Čutili bomo lahko notranje zadovoljstvo, mir in srečo. Danes se bomo zelo dobro počutili zunaj, v naravi in v stiku z zemljo. Dan bomo najbolje izkoristili, če bomo znali prisluhniti sebi in na ta način zadovoljevati svoje potrebe. Lahko skromno, lahko pa si danes tudi privoščimo nekaj več in tako potešimo zahteve Lune v biku.

Sicer pa bo Luna danes povezovala veliko planetov, spodbujala njihove zgodbe in tudi naše. Kar pestro bo, polno sprememb in presenečenj. Tudi Venera, ki je dispozitorica Lune, bo imela kar pomembno vlogo, saj nas bo učila zmernosti, ponižnosti, skromnosti pa tudi zadržanosti, dobrosrčnosti in iskrenosti. Vsi smo pomembni, vsak nekaj šteje.

Malo pred 8.00. uro zjutraj Luna s sekstilom na R Neptuna opomni na trigon R Neptuna in Venere. Več bo mirnosti, občutkov sreče in zadovoljstva in znali bomo biti naklonjeni drug drugemu. Kot bi se zavedali, da univerzalna ljubezen zares obstaja. Svoje pozitivne misli in občutke bomo znali deliti z drugimi.

V popoldanskem času bo ob 15.17. uri Luna s trigonom na R Plutona opomnila na našo neverjetno notranjo moč in sposobnost soočanja z realnostjo. V tem času bo spodbujen trigon Jupitra in R Plutona, ki nas je osrečeval že nekaj dni nazaj, tokrat pa imamo še eno priložnost, da izkoristimo njegove vplive. Kaj nas bo obogatilo in napolnilo?

Jutri pa se sestavi tudi opozicija Venere in R Plutona, ki bo prav tako spodbujena danes. To pa nam, in še posebno bikom, tehtnicam in škorpijonom, daje neverjetne popravne izpite (zaradi R Plutona). Posebno partnerstva bodo tokrat v ospredju. Močne strasti, močne nagonske, nepremišljene reakcije, manipulacije in izsiljevanja bodo v zraku. Eros – tanatos (A. Gradnik); ˝Kdor ne ljubi, ne trpi…˝

Danes bomo morali ozavestiti svoje trdo zakoreninjene vzorce, se jim pokloniti in jih zavreči. Odpovedati se staremu, da bomo lažje zaživeli novo, da bomo lažje zaživeli skromno in ponižno. Imeli bomo priložnost, da odpremo svoja srca, svojo dušo in se spoprijateljimo s ˝svetom˝. Spoznali bomo kako pomembno je prijateljstvo in kako pomembni so iskreni medsebojni odnosi. Ker je Venera v fazi sestavljanja še enega sekstila z Jupitrom (kar je tudi spodbujeno danes), bomo zmogli v sebi najti to naklonjenost, spodbudo in podporo, da premagamo vse kar nas ovira in omejuje, ter uspemo zaživeti in zadihati s polnimi pluči. Pripravimo se torej, da se nečemu odpovemo in pričakujmo nekaj čisto drugega.