Astrološki pregled za četrtek 28. april

dnevni horoskop slika
V četrtek bomo še čutili to nacionalno pripadnost, ki smo jo ozavestili včeraj. Naš čut za odgovornost in zvestobo ter poslušnost ne bo tako hitro ugasnil.

Luna v kozorogu nam bo tudi drugače narekovala, da ne smemo pozabiti na svoje obljube in obveznosti, ki smo si jih zadali. Prevladovale bodo energije resnosti, strogosti, odgovornosti, zapriseženosti, omejitev in nepristranskosti.
Ob 11.20. bo aktualna tudi konjunkcija Lune in R Plutona. S to povezavo se bo naš čut po pripadnosti le še stopnjeval in večal. Kljub temu znamo zaznati več utesnjenosti in ujetosti – zavoljo drugih ali pa zavoljo sebe. Luna v tem položaju res ni najboljše volje, ampak se bo vseeno trudila do konca, ne ozirajoč se na druge.

Skoraj ob 19. uri pa bo svoje pristavil tudi kvadrat z Uranom. Zaradi prevelike obremenjenosti, zaradi močnih čustvenih reakcij, bo v nas ostalo še nekaj divjega. In to vznemirjenost nam bo dal Uran. Naše misli bodo kar preskakovale od vseh informacij, zato se bomo težko zbrali in ostali mirni. Spremljala nas bo želja po uporu, po svobodi in izražanju.

Zaznavali bomo pa tudi že nekaj nejasnosti in zatikanja. Merkur je namreč stacionaren in je odgovoren za raznorazne komplikacije, ki so vdrle v našo rutino. Vse bo teklo izjemno počasi, tako je več možnosti tudi za prometne zastoje in nezgode. Poskušajmo sprejeti to vsiljivo nepremičnost, ki nas bo ohromila, in strpno stopajmo na pot. Seveda se bo tudi dinamika v komunikacije bolj umirila in nam prinesla nesporazume. Ne hitimo na vso silo in ne izsiljujmo dogodkov.