Astrološki pregled za četrtek 26. maj

dnevni horoskop slika
Težje bomo izražali svoja čustva in poklonili svoj čas nežnejšim stvarem v našem življenju.

Četrtek bo eden zahtevnejših dni. Luna bo v kozorogu do 16.26. ure in bo v praznem teku. Luna v kozorogu že tako nosi več bremen, strahov, odgovornosti in praktičnosti. Težje bomo izražali svoja čustva in poklonili svoj čas nežnejšim stvarem v našem življenju.

Preko dispozitorja se postavi v nekoliko prijetnejše znamenje strelca, vendar dela težje aspekte (z Jupitrom). Z našimi odzivi znamo pretiravati in nekatere okoliščine dojemati nerealno. Težje se bomo zavedali dejanjskega stanja in ohranjali primerno zmernost, ki bo danes še kako potrebna. Ko bo Luna prestopila v vodnarja ob 16.26. uri bomo nekoliko lažje zadihali. Bolj bomo odprte glave in v nas bo spodbujen občutek svobodomiselnosti in možnost drugačnega pogleda na situacijo. Kot bi prišla streznitev, ki si jo bomo tako želeli.

Danes nastopi dan D za večino strelcev, rib, kozorogov in vodnarjev. Ob 14.27. uri se sestavi in dovrši kvadrat Jupitra in R Saturna. Dolgo in težko pričakovano kombinacijo smo lahko zaznavali že kar nekaj časa. Saturn ima to smolo, da redkokdaj prinese pozitivene dogodke. Tokrat bomo s to kombinacijo povezali obup, predajo, nemoč, nekakšen propad ali izgubo. Težje bomo obdržali pokončno in samozavestno držo. Počutili se bomo ujete in težko bomo našli oporno točko. Oba planeta simbolizirata avtoriteto ali učitelja, vero ali zaupanje ter zvestobo. Svojo pot si okrepimo z znanjem strokovnega ali duhovno-verskega izvora. Z gibljivim modusom lahko izkoristimo to radovedno naravo v sebi in tako iščemo odgovore na nam ustrezen način.

Bo pa Luna danes ob 17.04. naredila še spodbuden sekstil z R Marsom. Tisti, ki bodo zmogli zaznati ta vpliv, bodo čutili več notranje moči in drznosti. Naše reakcije bodo bolj odločne, intenzivne in hitre.

Luna bo naredila tudi trigon z Venero ob 22.00. uri. V sebi bomo čutili več miru in zadovoljstva. Težili bomo k počitku in si prizadevali za bolj harmonične odnose.