Astrološki pregled za četrtek 24. marec

dnevni horoskop slika
Hrepeneli bomo po harmoniji, toda zanjo se bo potrebno nekoliko potruditi.

Luna v tehtnici bo v nas spodbujala več želje po ohranjanju harmonije, usklajenosti, lepih misli in lepih odnosih. Težili bomo k prijetnemu, lepemu, udobnemu in mirnemu. Po napornih preteklih dnevih si bomo želeli narediti nekaj lepega samo zase. No, če bo kakšna priložnost, bomo svojo naklonjenost podarili tudi svojemu izbrancu in mu polepšali dan.

Znali bomo premisliti in načrtno izbrati. Lunin sekstil s Saturnom se dovrši ob 15.33. in s tem aspektom bomo ostali zvesti svojim obljubam in zapovedim. Držali se bomo rečenega, ker je tako prav.

Zaradi naslednjega Luninega aspekta pa si bomo želeli zatisniti oči in se skriti pred svetom. Kvadrat s Plutonom bo v nas zbujal najrazličnejše občutke nemoči in ujetosti. Ker smo ljudje tudi čustvena bitja, lahko o težkih situacijah izrazimo svoja čustva na tak ali drugačen način.

Še bolj bo pestro, razburljivo in nestanovitno. Z Lunino opozicijo z Uranom (ob 21.55.) se kar ne bomo spravili k počitku. Danes bo pač eden tistih dni, ko bomo v posteljo odšli nekoliko kasneje.

In sestavi se tudi trigon Merkurja in Marsa. Ovni in škorpijoni se morajo te dni res prilagajati mnogim spremembam. Tokrat Merkur naredi harmoničen aspekt s svojim dispozitorjem (Marsom) in tako doda več energičnosti dvojčkom in devicam. To spodbuja našo komunikacijo, odločnost, zagrizenost in daje pogum izraziti se. Misli, reakcije, odzivi bodo hitrejši kot po navadi, bolj ognjeni, vročekrvni in drzni. Kljub pogumu in direktnosti pazimo, da ne ranimo druge po nepotrebnem. Tudi v prometu bo zaznati več energičnosti in predrznosti.