Astrološki pregled od petka do nedelje 16. -17. junij

dnevni horoskop slika
PETEK
Z Luno v ribah bo konec tedna bolj pasiven. Nekako kar ne bo prave energije, da bi kaj konkretnega naredili. Največ kar bomo lahko storili je, da se prepustimo in uživamo. Luna v ribah nosi te vibracije prepuščanja in plavanja. Nemočno, čustveno, podprto z navdihom bomo želeli in sanjali in uživali.

Prvi sekstil, ki ga bo Luna naredila bo, sekstil z Venero. Ta se bo dopolnil ob 7.09. uri. Ta sekstil bo še poudaril naše mirno in pasivno vzdušje. Lepo in prijetno nam bo. Znali bomo videti dobro v sočloveku in podati pravo besedo.

Zgodaj v popoldnevu nas bo Luna s konjunkcijo na R Neptuna odpeljala stran in daleč in čez in sploh v drugo smer. Z Neptunovo retrogradnostjo bomo na poti vase še bolj občutljivi in ranljivi. Luna bo na to opozorila ob 15.10. uri. Neptun retrogradno prinaša svoje prijetne in manj prijetne zgodbe. Najbolj bodo ta obrat čutili predstavniki rib. Oba vladarja rib v inkonjunkciji že tako prinašata svojo zbeganost, iluzoričnost in nerealnost. Zdaj bo pa Neptunov obrat samo še dopolnil celo kaotično zgodbo, ko ne bomo prepoznali obzorja in tisto nestvarno nam bo najljubše in najbolj težavno hkrati. Ampak… tudi to mora biti.

SOBOTA

Z Luno v ribah bo začetek vikenda kar nekaj. Težje bomo prenašali to pasivnost in nezainteresiranost. Nezadovoljstvo bomo težko zadrževali zase in brezdelje nam ne bo prinašalo tistega, kar bi si želeli. Pravzaprav ne bomo niti vedeli kaj sploh hočemo. Te počasne energije uporabimo za sproščanje, počitek ali kakšno podobno dejavnost. Film bo čisto ok.

Jutri nas čakata opozicija Merkurja in R Saturna. Danes v jutranjih urah nas bo Luna pripravila na te energije, ko bo naredila kvadrat z R Saturnom. Teža in bremena, ki jih nosi to povezovanje, bo le še krepila našo negotovost in strah. Težke misli, polne obsojanja in krivde, nam ne bodo omogočale konstruktivnih načrtov. Dvojčki, device, kozorogi in vodnarji ne bodo znali najbolj natančno izraziti svojih misli.

Zadnji krajec, ki ga bo Luna sestavila ob 13.32. uri, bo v nas sprožil še več nemira in željo po premiku. S tem kvadratom Lune in Sonca bo spodbujen tudi sekstil Sonca in Urana, ki se bo prav tako sestavil jutri. To bo nekoliko dvignilo današnji tempo in predvsem levom in vodnarjem prineslo veliko priložnosti predvsem na poslovnem področju. Veliko moči, idej in izvirnosti bo na sporedu. Energije bodo podpirale naš zanos in voljo.

Proti večeru, ob 19.54. uri bo Luna končno prestopila v ovna. Počutili se bomo bolj žive, bolj energične in zagrete. Najdite način, da se ta zagretost ne bo prelevila v razdiralnost.

NEDELJA

Nedeljska Luna v ovnu nas bo napolnjevala z energijami in voljo po premiku, po aktivnosti in borbenosti. Sprememba iz sobotnih ribjih energij in nedeljski Luni v ovnu bo res velika. Bolj odločni bomo, zagreti in direktni. Danes bodimo aktivni in dinamični.

Borbenost Lune v ovnu bo v začetku dneva bolj poudarjena, saj bo ob 12.02. uri Luna naredila kvadrat s svojim dispozitorjem Marsom. Spodbujena bo naša direktnost, nepopustljivost in napadalnost. Bolj tekmovalni in pogumni bomo.

Opozicija Lune in Jupitra bo na vrsti ob 19.28. uri. Neko pretirano navdušenje in optimizem, ki bo v zraku, nam bo meglil razum in kradel razsodnost. Vseeno bo v zraku moč čutiti povezanost, srčnost in naklonjenost.

Za konec vikenda pa nas čakata dva večja aspekta o katerih smo nekaj izvedeli že v prejšnjih dneh. Najprej bo na vrsti sekstil Sonca in Urana, ki bo najmočnejši ob 20.47. uri. Te močne, izvirne in nekompromisne energije bodo najbolj zaznavali levi in vodnarji. Bolj bo poudarjena naša izvirnost, odločnost, naprednost in uspešnost. Lahko bomo premikali meje in podirali rekorde. S svojo voljo in energičnostjo bomo bolj direktno nastopili in z jasnim zavedanjem kaj želimo, bomo dosegli svoje cilje.

Ob 21.07. uri pa nas čaka še opozicija Merkurja in R Saturna. Ta neljuba povezava bo največ strahu in negotovosti prinesla dvojčkom, devicam, kozorogom in vodnarjem. Težave pri odločanju bodo pogostejše. V nas bo več dvomov in težko se bomo znebili občutka, da smo nesposobni. Veliko truda in volje bomo morali vložiti, da bomo sprevideli dejansko stanje. Neodločnost in povečane skrbi nam ne bodo ponujale možnosti za razvoj in napredek.