Astrološka pregled za vikend 19. in 20. marec

dnevni horoskop slika
Veliko bo dobre volje, igrivosti, zabave, druženja in tudi ljubezni.

Sobota 19. 3.

Za konec tedna in večji del vikenda, bo Luna v levu. Veliko bo dobre volje, igrivosti, zabave, druženja in tudi ljubezni. Za spremljanje športnih dosežkov naših skakalcev v Planici bo to zelo dober čas. Preplavljalo nas bo veselje, ponos, samozavest. Lahko bomo izkoristili to Luno v levu in bili sami polni aktivne energije, moči in navdušenja. Vsekakor je to obdobje, ko imamo več notranje volje in moči. Želeli bomo iti ven v naravo ali družbo, kjer nam bo prijetno.

Pa vendar bomo znali biti tudi odgovorni in razumni. Na to nas bo spomnil Lunin trigon na Saturna (ob 16.07. uri). Znali bomo sprejemati odločitve, biti realni in v obzir vzeti vse okoliščine.

Ob 21.43. bomo še vedno čutili vznemirjenost in večjo potrebo po druženju in razpravljanju. To vzesenost nam bo dajal Lunin trigon na Urana. V nas bo še veliko energije, divjih misli in želje po drugačnosti.

Nedelja 20. 3.

Medtem ko bo Luna še v levu in nas bo razveseljevala, dajala energije, elana, moči, poguma in drznosti, bo velik prestop naredilo tudi Sonce. Ob 5.30. uri zjutraj se Sonce iz nežnih, občutljivih, zasanjanih in umetniških rib, premakne v dinamično, ognjeno, športno in podjetno znamenje ovna. S tem prestopom bomo tudi koledarsko vstopili v pomlad, katera se nam že sedaj kaže v vsem svojem razcvetu. Začenjamo od začetka, zato potrebujemo veliko moči, volje, zagnanosti, odločnosti in delavnosti. Prav tako bo bolj izražena tekmovalnost, samozavest, hitra odzivnost in vročekrvnost. Hitri, vroči in drzni odzivi pa lahko prinesejo tudi kakšne konflikte, zato previdno v dokazovanju svojih moči in veščin.

Luna nam bo proti večeru (ob 18.39.) dala priložnost, da nekoliko pomirimo strasti in premislimo vse skupaj. Prestopila bo namreč v znamenje device. Več naše pozornosti bomo posvetili urejanju, zaključevanju in pospravljanju. V dane situacije se bomo podajali bolj razumsko, premišljeno in analitično. Tudi kanček nemira in strahu znamo občutiti, ampak le zato, ker bomo preveč razmišljali.

In dočakali bomo tudi konjunkcijo Venere in Neptuna. Dočakali jo bodo še posebaj biki, tehtnice in ribe. Tudi te nežne energije bodo dobile svoje mesto ta vikend. Povečani bodo umetniški talenti vseh vrst. Počutili se bomo lepe, privlačne, zapeljive in (za)ljubljene. Ljubezen bo v zraku in s tem tudi nekaj več nerealnih pričakovanj. Čutili bomo srečo in radost pa tudi milino in notranji mir. S to povezavo, še posebno, ker se vse dogaja v ribah, bo to idealna priložnost za duhovnost in meditacijo.